Overgang algemeen
Groepscursus

De overgang, een ervaring die je leven voorgoed verandert

7 Lessen

Over deze cursus

Inhoud van de cursus

Een cursus in 7 lessen met informatie over de overgang, de vrouwelijke hormonen oestrogeen, progesteron en extra aandacht voor de rol van het zorghormoon oxytocine. Niet dat je nu precies moet weten welk hormoon wat doet, maar genoeg informatie om inzicht te verschaffen in het proces van de overgang.

Je vindt een overzicht van allerlei mogelijke verschijnselen en klachten. Dat is belangrijk omdat het je gerust kan stellen als je klachten kunt plaatsen. Bovendien kun je anderen vertellen wat er met je gebeurt. En dan gaat het niet alleen om de fysieke klachten, maar vooral wat er op emotioneel/psychisch gebied allemaal kan gebeuren. Veel vrouwen vinden het ook heel verrassend om te zien welke verschijnselen allemaal bij de overgang kunnen horen.

De unieke situatie van de generatie vrouwen die nu in de overgang zijn met alle ballen die ze in de lucht moeten houden komt komt aan de orde. 

Je leert wat echt belangrijk is in deze fase van je leven en krijgt tips en oefeningen om goed voor jezelf te leren zorgen, en je eigen grenzen te leren kennen en bewaken zodat je een stuk steviger in je schoenen komt te staan en weer kunt gaan genieten van het leven.

Hoe werkt deze cursus?

Elk hoofdstuk begint met informatie in tekstvorm of in audiovorm. 

Zelf aan de slag

Onder het kopje 'Zelf aan de slag' vind je oefeningen, schrijfopdrachten of een visualisatie waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

De hoofdstukken sluiten af met een korte samenvatting en vooruitblik.

Het is de bedoeling dat je een les per week doet. Na les 3 heeft de eerste groepsbijeenkomst plaats op Zoom en na les 7 de afsluitende groepsbijeenkomst ook weer op Zoom. In de groepsbijeenkomsten doen we visualisatieoefeningen en kun je al je vragen stellen.

Vragen stellen kan ook in de Facebookgroep De Overgangsacademie. Hier kun je lid worden.

Aanschaffen

Om het beste uit deze cursus en uit de hele overgangsperiode te halen adviseer ik je een heel mooi schrift of notebook voor jezelf te kopen en bij elke les jouw persoonlijke ervaringen opschrijven en de oefeningen en tips in verwerken.
Je krijgt zo een mooi document van je eigen ontwikkeling. Je kunt er je vragen inzetten die je wilt stellen in de online bijeenkomsten. Je kunt aan het eind van cursus terugkijken wat de cursus je gebracht heeft.

Misschien wordt het wel een uitlaatklep als alle overgangsperikelen je even te veel worden. En als je langer blijft schrijven dan alleen de 8 weken van deze cursus, kun je het verloop van alle verschijnselen en klachten volgen en jouw ontwikkeling tijdens de overgang.

Powered by Thrive Apprentice
Florence Wat kan ik voor je doen?
Wil je mij wat vragen of meer weten over coaching? Stuur mij dan een berichtje en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug! Als je liever gebeld wilt worden geef dan in je bericht ook 2 tijdstippen door waarop het jou schikt en natuurlijk je telefoonnummer.
Florence
tja
[caldera_form id="CF58e518b903650"]
Pen
>

Powered by WishList Member - Membership Software