Twee en een half jaar geleden ben ik behoorlijk overspannen geraakt. In die periode heb ik van alles onderzocht en geprobeerd aan hulp te vinden en te krijgen omdat ik met name mentaal best een tik had gekregen van de confrontatie met “zomaar uitvallen” en de nasleep daarvan (paniekaanvallen, niet meer durven autorijden of naar bijvoorbeeld een concert gaan waar het druk zou zijn, nare moodswings, fysieke klachten).

Al snel werd duidelijk dat er fysiek gezien gelukkig niet iets te vinden was wat de klachten kon verklaren. Ik was overigens al na twee weken weer aan het werk gegaan en werkte me door de dagen heen door mezelf te vertellen dat ik gewoon door moest zetten en stukje bij beetje krabbelde ik wel weer op. Tenminste dat dacht ik, ik begon mijn leven namelijk in te richten naar wat ik wel aandurfde en ik begon wat ik moeilijk of eng vond te mijden.

Afgelopen zomer tijdens mijn vakantie, ben ik weer op onderzoek uitgegaan aangezien ik ineens inzag dat dit niet is wat ik moet en wil doen, ik wilde me er niet bij neerleggen dat dit zo verder zou gaan. Al eerder heb ik, gezien mijn klachten, de overgang aangekaart bij o.a. de huisarts en andere hulpverleners maar daar was steevast het antwoord dat ik daar te jong voor ben. Toch herkende ik vrijwel alles wat ik meemaakte als symptomen van de pre-menopauze.

Met het besluit mijn eigen gevoel te volgen ben ik weer gaan zoeken op google en kwam ik de site van Florence tegen. En daar las ik precies wat ik zocht! Herkenning en vooral: er is iets aan te doen. Snel ben ik lid geworden van de facebookpagina met het vaste voornemen thuis van vakantie contact op te nemen.

 Letterlijk de dag na mijn deelname aan de facebookpagina- Wijs door de overgang-, berichtte Florence dat ze drie coaching-sessies ging verloten omdat er al ruim duizend volgsters waren. Ik heb mee geloot en won een sessie. 

Na deze gewonnen sessie waarin ik Florence mijn verhaal kon voorleggen, was ik overtuigd, dit was wat ik nodig had. Ik ben een traject van acht sessies gestart en dit liep van augustus 2020 t/m oktober 2020. We spraken elkaar via Zoom en dat werkt prettig. Je zit in je veilige omgeving en hebt echt goed contact.
Je geeft zelf vooraf, middels een intakeformulier, aan wat je hulpvraag is.

Wat ik goed vind is dat zij nooit op de stoel van een arts gaat zitten en je ook niks zal aanpraten. Ik voelde me hierdoor meteen veilig en vertrouwd bij haar. We hebben in de sessies intensief samengewerkt aan verschillende ervaringen uit het verleden die invloed hebben op mijn leven nu.

Florence neemt je a.h.w. mee in je eigen systeem en legt helder uit wat er gebeurt in je hersenen onder invloed van hormonen en wat je kan doen in je reactie daarop. Het is zo verhelderend om te gaan snappen wat er met je gebeurt en waarom. Het voert te ver hier dieper op in te gaan maar elke sessie hebben we stukjes ontdekt van wat voor gedrag ik mij heb aangeleerd, waarom en hoe ik dit letterlijk zo op kan gaan bergen in mijn brein waardoor er nieuw gedrag tegenover kan komen te staan. Gericht op met name de paniek en angst is het door de sessies gelukt dit anders te gaan doen. Het klinkt wellicht wat groot maar ik voel me bevrijd en een andere vrouw in het omgaan met mijzelf. Mijn omgeving merkt dit ook. 

Met praktische oefeningen leert Florence je hoe je zelf weer in regie kan komen. Dit zijn best intense sessies en je moet het ook echt zelf willen. Florence is niet van het “ aai, aai en wat erg voor je”. Ze daagt je uit en inspireert je, maar je zal het zelf moeten en willen doen. Zij heeft geen toverstafje waardoor alles ineens anders voelt. Florence werkt met warmte, respect, humor, intuïtie en veel kennis. Ze spreekt je aan waar nodig maar altijd uit de verbinding en ze neemt je serieus. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze een oordeel had.

Wat ook heel prettig is, is dat je in de week na de sessie een verslag krijgt waarin puntsgewijs samengevat wordt wat in de sessie naar voren is gekomen. Praktische oefeningen waarmee je kan oefenen zijn ook heel helpend. Ik kan echt zeggen dat ik ander gedrag aan het ontwikkelen ben en voel me goed in mijn vel. En nee, niet alle klachten zijn verdwenen maar ik kan er wel mee omgaan! Ik volg op het moment zelfs een studie naast mijn baan en dat durf ik nu ook aan, ik heb geleerd hoe ik met mezelf dien om te gaan en dat is voor mij echt life changing geweest.

Ik raad coaching door Florence aan iedereen aan die echt van plan is te investeren in zichzelf en die durft te geloven dat je wel degelijk invloed kan leren krijgen op wat je overkomt (zoals de overgang) Als het mogelijk is zou ik ook aanraden meerdere sessies te doen want dan kan je echt verdiepen en bestendigen. Kortom, de overgang kan je ook wat brengen, en een traject bij Florence draagt daar zeker aan bij!

Ingrid Dispa, 44 jaar, leidinggevende in speciaal onderwijs
Florence Wat kan ik voor je doen?
Wil je mij wat vragen of meer weten over coaching? Stuur mij dan een berichtje en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug! Als je liever gebeld wilt worden geef dan in je bericht ook 2 tijdstippen door waarop het jou schikt en natuurlijk je telefoonnummer.
Florence
tja
[caldera_form id="CF58e518b903650"]
>