23 december 2020

0 reacties

Niet meer aantrekkelijk in de overgang? Echt wel!

Vanmiddag las ik in mijn Facebookgroep Wijs door de Overgang, een bericht waarop veel herkenning kwam in de reacties.
Het ging over het gevoel hebben dat je er niet meer aantrekkelijk uitziet.
We twijfelen in deze levensfase vaak over 'er aantrekkelijk uitzien'.

Maar waarom en voor wie eigenlijk???

Je lijf heeft je toch maar mooi tot hier gebracht

Je lijf in de overgang heeft je tot hier gebracht. Het heeft misschien kinderen gebaard, ongelukken, ziektes, operaties meegemaakt. Je lijf en je geest hebben 40 jaar hormoonstormen doorstaan, elke maand opnieuw.

Je lijf en je hoofd doorstaan de overgang (een proces dat geen man ooit meemaakt) met alle veranderingen in je lijf en in je brein van dien.
Je hebt te dealen met hormonen die je dikker maken, angst kunnen veroorzaken en depressie, die je in elk geval (soms van het ene op het andere moment) vervreemden van jezelf. Je bent opeens niet meer je oude vertrouwde zelf.

En ja dat zie je aan je lijf, dat geeft extra kilo's en hangende borsten en strepen op je buik, putten in je billen, grijze haren en rimpels in je gezicht.

Ja, dat is zo.

Dankbaar zijn voor je lijf, houden van jezelf!

Maar als je nou eens van jezelf en je lijf zou houden, ondanks alles, nee, dankzij alles wat jij en je lijf hebben meegemaakt. Als je nou eens dankbaar zou zijn voor waar je bent gekomen met dat lijf en dat overgangshoofd. Dan hoef je niet meer zo te twijfelen of je nog wel aantrekkelijk bent.

Voor wie zie je er al dan niet aantrekkelijk uit???

Want voor wie? Voor reclamemakers die vrouwen in de overgang afbeelden als een strak, jong uitziend iemand (kijk maar eens hoe superslank de vrouw van Ymea silhouet is)?

Voor deze westerse maatschappij waar alleen jong, snel en zakelijk lijkt te tellen?

Die super slanke vrouw van de AH reclame, die werkt, naar huis huppelt en dan nog even sexy met haar man in de keuken ronddanst terwijl ze aan het koken is?

Moeten we daar onze aantrekkelijkheid aan afmeten?

Niet twijfelen!

Kom op, de overgang is al heftig genoeg zonder dat je zo aan jezelf gaat twijfelen!

Natuurlijk, heel veel kilo's te veel is niet gezond en niet fijn en wil je niet voor je gezondheid.

Maar.... we zijn niet minder aantrekkelijk of sexy omdat we ouder worden. Sterker nog, veel vrouwen ervaren dat als oestrogeen afneemt, je testosteronlevel relatief wat toeneemt waardoor je na de overgang meer zin in seks hebben dan daarvoor.

Zelfverzekerd zijn, dat is sexy, niet die slanke taille en stevige borsten

Als je hormonen eenmaal settelen word je zelfverzekerder en voel je je beter dan ooit. En zelfverzekerdheid is sexy, vraag het maar na. Uit onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen zelfvertrouwen een van de 10 meest sexy eigenschappen vinden.

En rimpels, extra kilo's, je figuur dat geen zandloper meer is maar eerder een tuimelaartje met een bolle buik, hangende borsten; ze vertellen dat je geleefd hebt. Niet dat je afgedaan hebt!

Genieten van andere dingen dan vroeger

De rust in mijn hoofd, zelfvertrouwen, zeker zijn van wat ik weet en kan, levenservaring hebben en daar op durven bouwen; ik geniet ervan.
Liever intens mens tot mens contact in mijn werk dan nagefloten worden op straat.
Ik geniet nu van heel andere dingen dan voor de overgang en de (heel veel) rimpels, 10 kg extra en borsten die niet meer zo stevig zijn.. ach ze horen ondertussen bij me en mijn lijf brengt me nog steeds overal waar ik naar toe wil en mijn hoofd is een fijne plek waar ik me heel comfortabel voel.

Wensen

Ik wens jou dat ook mooie overgangster. Een lijf dat een beetje mee wil werken, zelfvertrouwen en je op je gemak voelen bij jezelf, zowel in je hoofd als in je lijf.

En verder wens ik je fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2021, vooral veel fysieke knuffels en al het andere wat je gemist hebt dit jaar.

Dank je wel voor het volgen van mijn blog en eventuele reacties. Weet je iemand die dit blog ook graag zou lezen, tip haar dan even.

Zorg goed voor jezelf en hou van jezelf, je verdient het!

Veel liefs van mij

PS

Denk je na het lezen van dit verhaal: het is tijd om goed voor mezelf te gaan zorgen, te gaan werken aan dat zelfvertrouwen en afscheid te nemen van angst, onzekerheid en al het andere wat je in de tweede helft van je leven niet meer kunt gebruiken? Twijfel je of coaching wat voor jou is?

Neem dan gewoon contact met me op, dan plannen we een (gratis) gesprek van 20 minuten in, waarin we samen kijken naar waar je staat, waar je naar toe wilt en of ik je daarbij kan helpen.

Lees ook eens de verhalen pagina op mijn site. Ik heb hem vorige week toegevoegd en je leest er de verhalen van vrouwen met wie ik gewerkt hebt. Waar ze stonden en wat coaching hun gebracht heeft.

Na een paar hele drukke maanden heb ik vanaf januari weer wat meer tijd dus klik hieronder op de oranje knop om een afspraak met me te maken. 


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Florence Wat kan ik voor je doen?
Wil je mij wat vragen of meer weten over coaching? Stuur mij dan een berichtje en ik stuur je zo snel mogelijk een mailtje terug! Als je liever gebeld wilt worden geef dan in je bericht ook 2 tijdstippen door waarop het jou schikt en natuurlijk je telefoonnummer.
Florence
tja
[caldera_form id="CF58e518b903650"]
>